اشتراک گذاری

چرا کولر گازی آب می دهد؟

آب دادن کولر گازی یک مشکل جدی است که بسیاری کاربران درگیر دردسرهای آن می شوند. در این شرایط، از پنل داخلی دستگاه آب چکه می کند و به مرور زمان، باعث بروز مشکلات جدی می شود. ممکن است هم قطعات داخلی کولر بر اثر نشتی آب آسیب ببینند و هم دیوار و وسایل نزدیک کولر گازی. اما اگر با دلایل آب دادن کولر گازی آشنایی داشته باشید، می توانید با ترمیم به موقع دستگاه، از تشدید آسیب دیدگی ها جلوگیری کنید. در ادامه این مقاله، ضمن بررسی دلایل آبریزی کولر گازی، روش هایی را نیز برای برطرف کردن این ایراد به شما آموزش می دهیم.

اگر با مشکل چکه کردن آب کولر گازی مواجه شده اید و به دنبال دریافت خدمات تخصصی هستید، تیم تعمیرات کولر گازی شارپ در مرکز سخت افزار ایران، تا رفع کامل ایراد کنار شما هستند.

آب دادن کولرگازی

دلایل آب دادن کولر گازی شارپ

چکه کردن آب از کولر گازی، دلایل مختلفی دارد که بیشتر به قطعات مکانیکی دستگاه مربوط هستند. مثلا ممکن است لوله درین به درستی نصب نشده باشد و به همین دلیل شاهد نشتی آب از کولر باشیم. خروجی سینی تخلیه آب هم به نحوی در بروز این ایراد تاثیرگذار است. شکستن ناودانی هم از دیگر دلایل آب دادن کولر گازی به شمار می رود. حتی گاهی کاهش مقدار گاز کولر هم باعث نشتی آب از این دستگاه می شود.

نصب نادرست لوله درین دلیل برای آب دادن کولر گازی 

کولر گازی قطعه ای به نام لوله درین دارد که اگر درست نصب نشود، باعث نشتی آب می شود. گاهی هم این لوله بر اثر انباشته شدن چربی و گرد و خاک و … مسدود می شود و از این طریق باعث آب دادن کولر گازی می گردد. بنابراین بهتر است در صورت آب دادن کولر گازی، حتما لوله درین را بررسی و مشکلات احتمالی آن را برطرف نمایید.

بیشتر بخوانید: علت باد گرم کولرگازی چیست؟

بسته شدن خروجی سینی تخلیه آب

گاهی کولر گازی به دلیل بسته و مسدود شدن سینی خروجی آب، دچار نشتی می شود. در توضیح باید گفت که مکانیسم کاری کولر گازی و اسپلیت به این صورت است که عملیات خنک سازی را با جذب رطوبت موجود در محیط انجام می دهند. آب حاصل از رطوبت باید تخلیه شود و برای این منظور یک سینی با عنوان ناودانی کولر در دستگاه تعبیه شده است. در صورتی که این سینی بسته شده باشد، آب در دستگاه جمع شده و به بیرون سرریز می کند.

جمع شدن آب در سطح کولر گازی

اگر آب حاصل از رطوبت کولر گازی تان را در ظرف یا بطری جمع می کنید، باید مرتبا ظرف را تخلیه کنید. چرا که اگر آب داخل ظرف به لبه شیلنگ برسد، آب داخل شیلنگ دیگر قادر به‌ اضافه شدن به ظرف نبوده و به داخل دستگاه باز می گردد.  بنابراین می توان گفت که یکی از دلایل آب دادن کولر گازی شارپ و سایر برندها، جمع شدن آب در سطح است.

شکستن سینی یا قاب ناودانی  کولر

اگر آب به صورت قطره قطره از بخش جلوی کولر چکه می کند، احتمالا سینی یا قاب ناودانی آن شکسته است. عدم نصب صحیح پنل یا بالانس نبودن فن بلوور داخلی، به مرور زمان باعث شکستن این سینی و به دنبال آن، آب دادن کولر گازی می شود. برای تشخیص این مساله باید قسمت بالایی قابی را که فن بلوور در آن قرار دارد چک کنید. اگر در این بخش یک ترک کوچک سیاه رنگ وجود داشت، باید اقدام به تعویض سینی یا قاب ناودانی کولر گازی خود نمایید.

کاهش گاز اسپلیت یکی از دلایل آب دادن کولر گازی 

گاهی کولر نشتی دارد چون حجم گاز آن کاهش یافته است. بنابراین بهتر است در این شرایط حتما حجم گاز دستگاه را نیز چک کرده و در صورت نیاز، اقدام به شارژ گاز کولر گازی نمایید.

بیشتر بخوانید: یکسره کار کردن کولر گازی

شیب نامناسب شلنگ تخلیه

به عنوان آخرین علت آب دادن کولر گازی، باید به شیب نامناسب شلنگ تخلیه اشاره کنیم. اگر این شلنگ شیب کافی نداشته باشد، ممکن است آب به خوبی از کولر خارج نشده و نشتی ایجاد شود. این مسئله ای است که باید هنگام نصب کولر گازی به آن توجه شود.

رفع مشکل آبریزی کولر گازی

برای عیب یابی و برطرف کردن آب دادن کولر گازی، باید اول دستگاه را باز کرده و لوله ها یا سینی تخلیه را بررسی کنید. البته بهتر است این کار را به تکنسین های تعمیر کولر گازی محول کنید تا به شکل درست و بدون ایراد انجام شود. در صورت وجود گرفتگی یا انسداد در این بخش ها، باید لوله ها باز شوند تا عملیات تخلیه به درستی انجام شود. استفاده از پمپ درین هم روش دیگری است که به رفع مشکل نشتی آب در کولر گازی و اسپلیت کمک می کند. روش کار به این ترتیب است که پمپ درین زیر دستگاه نصب شده و عملیات خروج و دفع آب را به شکل صحیح و بی نقص انجام می دهد. با اقدامات دیگری همچون شارژ گاز کولر گازی، تعمیر و تعویض سینی، عایق کردن لوله ها و اصلاح شیب لوله ها هم می توان این ایراد را برطرف کرد.