تانک جوهر ، یکی از اجزای پرینتر جوهرافشان است که در ادامه مقاله با ماهیت و کاربرد آن آشنا می شوید. این قطعه که با عنوان مخزن جوهر هم شناخته می شود، هزینه کمتری در مقایسه با کارتریج دارد و به همین دلیل، بسیاری از کاربران از آن استفاده می کنند. البته هردو قطعه، ساختاری مشابه داشته و تفاوت چندانی باهم ندارند. در ادامه این مقاله، تانک جوهر، کاربرد این قطعه، مزایا و معایب و نحوه شارژ کردن آن را بررسی می کنیم. اگر شما از این قطعه استفاده می کنید، می توانید برای دریافت خدمات تخصصی تر، از تکنسین های تعمیر پرینتر در نمایندگی شارپ مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید.
تفاوت تانک جوهر با کارتریج
اگرچه مخزن جوهر و کارتریج، از بسیاری جهات شبیه یکدیگر طراحی شده اند، تفاوت هایی هم بین آنها وجود دارد. اول این که در تانک جوهر از مخزن های منحصر به فرد برای رنگ ها استفاده می شود و یک مخزن ویژه برای رنگ سیاه در آن وجود دارد. جالب است بدانید که تانک جوهر، هد ندارد و با استفاده از لوله هایی باریک، به هد پرینتر وصل می شود.
همچنین تانکرهای جوهر، تنوع رنگ بیشتری دارند و می توان از آنها برای چاپ چهار رنگ استفاده کرد. این در حالی است که کارتریج، دارای هد داخلی است و جوهر آن در جعبه هایی کوچک ذخیره می شود. کارتریج پرینتر جوهر افشان، در صورت استفاده نکردن از چاپگر برای مدت طولانی، خشک شده و مشکلاتی را ایجاد می کند.
بیشتر بخوانید: نحوه اتصال گوشی به پرینتر
مزایای استفاده از مخزن جوهر در پرینتر
یکی از مهم ترین مزایای استفاده از تانک جوهر، هزینه پایین تر آن در مقایسه با کارتریج است. کارتریج باید پس از تمام شدن مواد داخلش تعویض شود. اما به دلیل قیمت بالای این قطعه، بیشتر افراد آن را شارژ می کنند که باز هزینه هایی دارد. اما تانک جوهر به گونه ای طراحی شده است که میتوان بعد از تمام شدن جوهر، مخازن آن را دوباره پر کرد.
البته هزینه ی اولیه کارتریج نسبت به مخزن جوهر کم تر است؛ اما استفاده از مخزن، در درازمدت، صرفه اقتصادی بیشتری دارد. نکته بعدی این که در تانکرهای جوهر از لوله هایی که با هوا پر شده اند استفاده می شود. این ویژگی، مانع از خشک شدن جوهر شده و می توان آن را به عنوان یکی از مزایای استفاده از مخزن جوهر در نظر گرفت. همچنین باید بدانید که ظرفیت تانکر جوهر، بیشتر از کارتریج است و دیرتر نیاز به شارژ کردن آن پیدا می کنید.
معایب استفاده از تانکر جوهر
استفاده از تانک جوهر در چاپگر، معایبی هم دارد و کارشناسان تعمیر پرینتر، انتقاداتی نسبت به آن دارند. ایراد اول این است که پر کردن مخزن ها در ابتدا کار ساده ای نیست. شما باید حداقل چند بار این کار را انجام دهید تا به آن مسلط شوید. بنابراین ممکن است در شروع کار، اشتباهاتی داشته باشید و ناخودآگاه، باعث هدررفت جوهر شوید.
امتیاز منفی دیگر تانک جوهر این است که هزینه اولیه آن در مقایسه با کارتریج، بالاتر است. نکته دیگر این که برخی از پرینترها از تانک جوهر پشتیبانی نمی کنند و نمی توان از این قطعه در آنها استفاده کرد. در مجموع می توان گفت که مزایای مخزن جوهر، بسیار بیشتر از معایب آن است.
نکات مهم استفاده از مخزن جوهر
پیش از استفاده از تانک جوهر در پرینتر، باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. به عنوان مثال، هنگام پر کردن مخزن، دقت کنید که با دو سرپوش سروکار دارید؛ شما باید تنها سرپوش بزرگ را باز کنید و حتما سرپوش کوچک را بسته نگه دارید. البته این وضعیت در هنگام کار کردن با پرینتر، برعکس است.
نکته دوم، مربوط به تعداد پرینت ها در یک نوبت است. اگر تعداد پرینت های گرفته شده در هنگام استفاده از تانک جوهر، زیاد باشد، احتمال مسدود شدن هد پرینتر وجود دارد. معمولا هنگام بروز چنین مشکلی، یکی از ارورهای پرینتر شارپ صادر شده و از این طریق، متوجه وضعیت ایجاد شده می شوید.
بیشتر بخوانید: تنظیمات پرینتر در مرورگر کروم
شارژ تانک جوهر
آخرین مسئله ای که باید در مورد تانک جوهر پرینتر بدانید، شارژ این قطعه است. مخازن جوهر طوری طراحی شده اند که به راحتی می توان آنها را شارژ کرد و یا مخزن های خالی را با نمونه های جدید، جایگزین نمود. اما برای اطلاع یافتن از خالی شدن جوهر، نباید منتظر پیغام دستگاه باشید.
شما باید به صورت مداوم و منظم، تانک را چک کرده و از حجم جوهر موجود در آن مطلع شوید. هنگام خالی بودن مخزن، لوله های آن با هوا پر می شوند. در صورت ورود هوا به هد پرینتر، ممکن است به دستگاه آسیب وارد شود و کارکرد نرمال پرینتر، مختل گردد. شما می توانید برای شارژ مخزن جوهر پرینتر خود از همکاران ما در نمایندگی sharp کمک بگیرید.